Borászat
20
termék
Borászati kénpor
Felhasználható:
Cefre, must, bor kénezésére, csírátlanítására.
Élelmiszeripari tartósítóként
Antioxidánsként
Egyéb
Élelmiszerekben korlátozottan használható.
A borászati kénport forró vízbe tenni nem szabad!
Felhasználható:
Cefre, must, bor kénezésére, csírátlanítására.
Élelmiszeripari tartósítóként
Antioxidánsként
Egyéb
Élelmiszerekben korlátozottan használható.
A borászati kénport forró vízbe tenni nem szabad!
1 520 Ft
Borászati kénpor
Felhasználható:
Cefre, must, bor kénezésére, csírátlanítására.
Élelmiszeripari tartósítóként
Antioxidánsként
Egyéb
Élelmiszerekben korlátozottan használható.
A borászati kénport forró vízbe tenni nem szabad!
Felhasználható:
Cefre, must, bor kénezésére, csírátlanítására.
Élelmiszeripari tartósítóként
Antioxidánsként
Egyéb
Élelmiszerekben korlátozottan használható.
A borászati kénport forró vízbe tenni nem szabad!
2 680 Ft
Citromsav granulátum, E330, beltartalom min. 99,5%
Felhasználható:
szörpök, üdítők, dzsemek, gyümölcsborok készítésére
savanyúságok, befőttek tartósítására
a bor természetes savtartalmának emelésére
vízlágyításra
Előnyei
a gyümölcs megtartja eredeti színét és zamatát
a savanyúság kemény, ropogós és friss ízű marad
Felhasználható:
szörpök, üdítők, dzsemek, gyümölcsborok készítésére
savanyúságok, befőttek tartósítására
a bor természetes savtartalmának emelésére
vízlágyításra
Előnyei
a gyümölcs megtartja eredeti színét és zamatát
a savanyúság kemény, ropogós és friss ízű marad
1 770 Ft
Citromsav granulátum, E330, beltartalom min. 99,5%
Felhasználható:
szörpök, üdítők, dzsemek, gyümölcsborok készítésére
savanyúságok, befőttek tartósítására
a bor természetes savtartalmának emelésére
vízlágyításra
Előnyei
a gyümölcs megtartja eredeti színét és zamatát
a savanyúság kemény, ropogós és friss ízű marad
Felhasználható:
szörpök, üdítők, dzsemek, gyümölcsborok készítésére
savanyúságok, befőttek tartósítására
a bor természetes savtartalmának emelésére
vízlágyításra
Előnyei
a gyümölcs megtartja eredeti színét és zamatát
a savanyúság kemény, ropogós és friss ízű marad
8 500 Ft
Felhasználható Mustok és borok derítésére.
Alkalmazás és adagolás:
A Deritonból 100-150 gr-ot 1 liter vízben elkeverünk, 24 órát állni hagyjuk, majd többször megkeverjük, míg a Deriton csomómentesen elkeveredik. Az így kapott oldatot 100 liter musthoz vagy borhoz lassan, keverés közben hozzáadjuk. A keverést 2-3 alkalommal megismételjük, azután 2-3 napig állni hagyjuk, majd szűrjük vagy fejtjük.
Alkalmazás és adagolás:
A Deritonból 100-150 gr-ot 1 liter vízben elkeverünk, 24 órát állni hagyjuk, majd többször megkeverjük, míg a Deriton csomómentesen elkeveredik. Az így kapott oldatot 100 liter musthoz vagy borhoz lassan, keverés közben hozzáadjuk. A keverést 2-3 alkalommal megismételjük, azután 2-3 napig állni hagyjuk, majd szűrjük vagy fejtjük.
520 Ft
Felhasználható Mustok és borok derítésére.
Alkalmazás és adagolás:
A Deritonból 100-150 gr-ot 1 liter vízben elkeverünk, 24 órát állni hagyjuk, majd többször megkeverjük, míg a Deriton csomómentesen elkeveredik. Az így kapott oldatot 100 liter musthoz vagy borhoz lassan, keverés közben hozzáadjuk. A keverést 2-3 alkalommal megismételjük, azután 2-3 napig állni hagyjuk, majd szűrjük vagy fejtjük.
Alkalmazás és adagolás:
A Deritonból 100-150 gr-ot 1 liter vízben elkeverünk, 24 órát állni hagyjuk, majd többször megkeverjük, míg a Deriton csomómentesen elkeveredik. Az így kapott oldatot 100 liter musthoz vagy borhoz lassan, keverés közben hozzáadjuk. A keverést 2-3 alkalommal megismételjük, azután 2-3 napig állni hagyjuk, majd szűrjük vagy fejtjük.
910 Ft
Kétkaros kézi dugózó gép a palackok gépi dugóval történő lezárásához.
A kézi palackozóval egy mozdulattal képes lezárni az üvegpalackot légmentesen. A szerkezet fémvázas és elnyűhetetlen. Helyezze az üveget stabilan a földre (stabilizálja lábbal), majd a dugózóba tegyen egy dugót. Helyezze az üvegszájára és egy határozott mozdulattal a két erőkart nyomja össze. Ezt követően a dugó az üveget lezárja. Használható pálinkás és borosüveghez.
A kézi palackozóval egy mozdulattal képes lezárni az üvegpalackot légmentesen. A szerkezet fémvázas és elnyűhetetlen. Helyezze az üveget stabilan a földre (stabilizálja lábbal), majd a dugózóba tegyen egy dugót. Helyezze az üvegszájára és egy határozott mozdulattal a két erőkart nyomja össze. Ezt követően a dugó az üveget lezárja. Használható pálinkás és borosüveghez.
7 340 Ft
Teljes hossz: 23 cm
A mérendő bor hőfoka pontosan 20°C legyen.
Előnyei:
Borfokmérés: Ez a fajsúlymérő az igen drága Maligand meghatározó készüléket helyettesíti.
A mérendő borba óvatosan belehelyezzük a fokolót, majd miután az nyugalmi állapotba került, a felső szintnél leolvassuk a skálát. A kapott értéket 2,5-tel szorozzuk meg. A kapott eredmény alkoholtartalmat mutat, ami a Malligand borfoknak felel meg. Amennyiben a bor még cukrot tartalmaz, direkt termő fajta, vagy nagyon sű...
A mérendő bor hőfoka pontosan 20°C legyen.
Előnyei:
Borfokmérés: Ez a fajsúlymérő az igen drága Maligand meghatározó készüléket helyettesíti.
A mérendő borba óvatosan belehelyezzük a fokolót, majd miután az nyugalmi állapotba került, a felső szintnél leolvassuk a skálát. A kapott értéket 2,5-tel szorozzuk meg. A kapott eredmény alkoholtartalmat mutat, ami a Malligand borfoknak felel meg. Amennyiben a bor még cukrot tartalmaz, direkt termő fajta, vagy nagyon sű...
2 740 Ft
A must legjellemzőbb értékmérője a cukortartalom, azaz a mustfok. A must cukortartalmát mustfokolóval állapítjuk meg. A mustfokoló lehet hőmérővel vagy hőmérő nélkül. A tiszta mustot félliteres üvegbe vagy átlátszó műanyag hengerbe töltjük. A must felszínén képződő habot a henger túltöltésével eltávolítjuk. A mustfokolót vízben lemossuk, szárazra töröljük, óvatosan a mustba eresztjük addig a mélységig, ahol a folyadékban szabadon lebeg. A fokoló ne érjen a henger falához. Amikor a fokoló a he...
2 740 Ft